ICT-integratie in het basisonderwijs


ET6 bewaren Je eigen startpagina met symbaloo.com

alt

In deze handleiding leer je een Symbaloo-startpagina maken en op Symbaloo interessante pagina’s zoeken voor je kinderen.
Het eindresultaat is een pagina die je als startpagina kan zetten in Internet Explorer of Firefox waarmee je duidelijk afgebakent waar de leerlingen mogen naartoe surfen.

 1. Surf hiervoor naar www.symbaloo.com en maak een gratis account aan: Je hebt nog geen account en je kiest voor “registreer gratis”. Daarmee kan je dan van op elke computer naar je Symbaloo gaan. De kinderen laat je niet werken op de ingelogde versie, maar op de gedeelde pagina (zie later), zodat ze je pagina’s niet kunnen wijzigen.
 2. Klik op "nieuwe pagina" (kan door middel van het witte kruisje in het groen of via het menu bovenaan in het blauwe veld).

  symbaloo nieuwe pagina

 3. Typ in het volgende venster bij het titeltje “zoek naar een pagina in de symbaloo gallery” bijvoorbeeld  KLEUTER in en klik op “zoek”.
  Wanneer de gevonden resultaten worden getoond kies je bij "filter de resultaten" voor Nederland. Toevallig zal je - door te zoeken via Nederland - meer resultaten vinden...
 4. Bekijk en beoordeel de gevonden pagina's door te klikken op "bekijk deze pagina".
 5. Wil je een pagina gebruiken, klik dan op "symbaloo pagina gebruiken". Deze pagina wordt als een "tabblad" weergegeven in jouw "Symbaloo-site".

Je kan niet alleen bestaande pagina’s toevoegen, je kan er ook zelf maken en die gaan delen. Om dit te doen klik je op “nieuwe pagina”, kies je een naam bij "Voeg een lege pagina toe" en doe je, om blokjes toe te voegen, het volgende:

 1. Klik op een blokje en je krijgt een balkje. Klik op: symbaloo eigen blokje1
 2. Plak het webadres van de gewenste website bij ‘wat is het webadres’. Kies een naam en icoon en kleur en klik op maak mijn blokje.
 3. symbaloo eigen blokje

 4. Klik op "Maak mijn blokje" en sleep het blokje naar een lege plaats: symbaloo blokje slepen

Om nu je leerlingen toegang te geven tot je Symbaloo-pagina moet je ze gaan delen. Klik hiervoor op symbaloo delen en kies in het volgende venster voor "Deel met je vrienden".

symbaloo delen met vrienden

en kopieer de url in het onderste venster.
Deze url (webadres) kan je gebruiken om je startpagina van te maken of om naar je vrienden te mailen...

 

| Copyright ┬ę 2018 Lucien Hermans | All Rights Reserved |